Dette indlæg er sponsoreret

Har du været på ferie i vores naboland Norge, har du næsten med garanti bemærket den store andel af elbiler, der kører på vejene deroppe. Det er der flere grunde til, men en af dem er utvivlsomt, at politikerne har gjort en indsats for at gøre det at køre i en klimavenlig elbil så attraktivt som overhovedet muligt. En af de helt store og synlige faktorer i den ligning er for eksempel, at de har fritaget alle elbiler for moms og afgifter. Selvom elbiler stadig er en smule dyrere en mange andre biler på markedet grundet den nye teknologi, betyder sådan en praksis, at elbiler sammenlignet er et relativt billigt valg. Derudover har de efterhånden også fået lagt den infrastruktur der skal til for at det at køre i elbil, rent logistisk, kommer til at gå op i en højere enhed.

Forskellen på Norge og Danmark

Sammenligner vi os med vores naboland mod nord, går der derfor ikke lang tid, før forskellene springer os i øjnene, og det er der en stor del af danskerne, der gerne vil have gjort noget ved. Der er nemlig ingen tvivl om, at transport og ikke mindst personbiler er en af de større klimasyndere, og hvis man kan udrydde det, er man nået et godt stykke. Mange foreslår derfor, at vi implementerer politik på samme måde som Norge har gjort det. Politikerne har nemlig også forsøgt at pille ved afgifterne på elbiler, men det er aldrig lykkedes dem at få dem afskaffet så konsekvent som i Norge. I stedet har priserne svunget op og ned, hvilket ikke har gjort andet end at forurolige køberne. En bil er trods alt en ret stor investering.

Få lavet en ladestander i Roskilde – Eller hvor du ellers bor

Måske den vigtigste faktor er dog, at infrastrukturen endnu ikke virker til at være der, og også der presser danskerne på. Selvom det næsten er umuligt at se forskel på en benzin- go en elbil i dag, bliver forskellen på dem nemlig tydelig så snart de skal tanke. Her kan det nemlig nemt tage omkring en time for elbilen. Hvis ikke der er en ladestander på vej hjem fra arbejde, hvilket er tilfældet i mange dele af landet, eller den ene i byen allerede er i brug, kan det være logistisk udfordrende at køre i elbil.

Som sagt er både elektrikere og danskerne som folk dog med til at presse på, og det betyder, at enhver tankstation, der ønsker at kunne prale af en ladestander, kan få den installeret hurtigt og nemt. Du kan også hjælpe til ved at presse på i det lokale. Bor du for eksempel i Roskilde, kan du være med til at presse de lokale politikere til at gøre en indsats og få lavet en ladestander Roskilde og selvfølgelig gerne flere. Det kan også være, at det er mere hensigtsmæssigt at gå til den nærmeste tankstation med ønsket om en ladestander i Roskilde. Lige meget hvad du gør, er der dog ikke noget der slår det at købe og bruge en elbil. Så er der nemlig marked for en ladestander i Roskilde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here