Dette indlæg er sponsoreret

Gennem tiden har der altid været fokus på designmøbler. Designmøbler kan ses som et tidstypisk billede af den tid – og den virkelighed som gjorde sig gældende da de blev skabt, som fx ”Svanen” af Arne Jacobsen. Dette skyldes ikke alene materialer og farver, som kan være meget varieret, men også fordi designmøbler kan gøre noget ved et rum, fx kan designmøbler henlede – eller aflede opmærksomheden på specielle egenskaber ved rummet, fx en tildækket dør som helst ikke skal bemærkes, eller en udsigt som skal fremhæves.

Vi er så privilegeret at vi lever i et land, som til trods for vores liden størrelse, har leveret en række store designere, som sammen med designere fra det øvrige Skandinavien, skabte begrebet Scandinavian Design som er berømt over hele verden ved at lave møbler i håndværksmæssigt høj kvalitet, i en minimalistisk og funktionel stil. Blandt disse designere finder vi bl.a. navne som Poul Henningsen med de ikoniske lamper, Børge Mogensen med sine elegante og lette træmøbler, Arne Jacobsens med en række berømte stole i krom og læder, Verner Panton som eksperimenterede med plastik i sine design af stole og lamper. Disse designere samt mange flere fra hele Skandinavien startede en bølge af interesse for skandinavisk design, som selv om storhedstiden for længst er forbi, stadigvæk ruller, og hvis indflydelse stadigvæk man kan ses hos nutidige designere fra Skandinavien og den øvrige verden.

I nutidige designmøbler er lethed, funktionalitet og minimalisme fortsat nøgleord. Dette giver naturligvis nærmest uendelige muligheder for at vælge designmøbler i forskellige materialer og stile, lige fra den klassiske tidløse design i træ, til den futuristiske stil i plastik eller genbrugsmaterialer.

Når du er i en proces med at møblere din bolig eller udskifte enkelte møbler, så vil du ofte starte med et bredt udvalg af møbler der umiddelbart falder i din smag. Men efterhånden bliver udvalget indsnævret, da forskellige møbler bliver frasorteret, efterhånden som de bliver sammenlignet med de kriterier som du har sat op for de møbler du skal anskaffe. Til sidst ender du med to –tre kandidater hvor du ender med at købe den ene. Som det fremgår, så er det hele vejen igennem processen dig, som – bevidst eller ubevidst – træffer dine valg om hvilke møbler du overvejer at købe, og derved er dit møblement med til at fortælle hvem der bor i boligen, også selv om de aldrig skulle have mødt dig/jer.

En løftet finger inden du bruger en mindre formue på at købe af møbler. Når du investerer i designmøbler får du lov til at betale for kvaliteten. Dette betyder at, med mindre du har millioner på bankbogen, så er det møbler du vil have i mange år. Vær derfor sikker på, at de møbler du ender med at købe, har en designmæssig holdbarhed, der gør, at de ikke allerede om få år mister deres aktualitet, eller endnu værre, at møblerne bliver dissideret umoderne.

Et råd her til sidst er, hvis man skal alligevel skal bruge en mindre formue på møbler, hvorfor ikke bruge lidt ekstra på en erfaren indretningsarkitekt? En indretningsarkitekt, vil kunne råde og vejlede dig i selve processen med anskaffelse af møbler, men også give dig andre råd og vejledning, om hvordan de nye møbler kan integreres i dit hjem, og herved hjælpe dig med hele din boligindretning.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here