Dette indlæg er sponsoreret

Det er langt de fleste af os, der har råd og mulighed for en investering i noget fast. Langt de fleste af os har råd til at flytte fra vores lejebolig og ind i noget fast.

Og rigtig mange mennesker med fast bolig, har faktisk råd til endnu en bolig, der kunne gå til lejeformål. Det kunne være et hus tæt på eller et i storbyen, hvor børnene bor.

Der giver rigtig god mening for langt de fleste danskere at komme ind på boligmarkedet med en solid ejendomsinvestering, om det er til eget brug eller leje.

Så hvorfor skulle det ikke være dig, der pludselig bliver udlejer?

Invester i et hus til lejebrug

Hvis du går med drømmen om at udvide dit boliglån, så du pludselig har to – eller tre. Så er tanken måske slet ikke så dum.

Har du en bolig in mente, du ved kunne være fornuftig at investere i til lejeformål, er det med at slå til for en anden går det.

Det er selvfølgelig et sats. Men hvis du tager en grundig snak med din bankmand, og de siger god for det, er du allerede et skridt tættere på.

Derefter går der selvfølgelig noget arbejde med at undersøge huset, hvilke muligheder der er. Skal der laves noget, hvis ja, hvor meget?

Kan du lave det selv? Har du lyst til at lave det selv? Hvor meget skal håndværkere have for det?

Der begynder at banke en masse spørgsmål op på nethinden, som i starten godt kan være overvældende og holde dig vågen en nat eller to, men sådan er starten på noget nyt altid.

Bekymringerne er reelle, men det samme er udbyttet af den investering du gør dig også.

Skal huset være tæt på dig?

Er en ejendomsinvestering langt fra, hvor du bor, dum?

Som udgangspunkt er det ikke nogen dum ide, så længe du stoler på din lejer og har skrevet en god kontrakt – og har godt styr på boligen.

Hvis du kender lejeren meget godt, hvis det er dine børn eller andet familie, er der intet problem.

Som udlejer er der sjældent behov for, at du kommer forbi.

Når der skal skrives kontrakt, skal du være der. Men for yderligere spørgsmål, har du vel en telefon. Og skulle vaskemaskinen gå i stykker, må en VVS’er kigge på det.

Har du selv planer om at fikse de ting, der kommer til at gå i stykker, er det nok ikke den bedste ejendomsinvestering at købe noget, der ligger for langt væk.

Investering på daglig basis

Når du lige er kommet ud over de bekymringer, der selvfølgelig er der i forbindelse med en ejendomsinvestering, begynder det at se bedre ud.

Nu er investeringen fastlagt i de mursten og støbt i det fundament, der bærer boligen. Nu er det bare med at have koldt vand i blodet og glædes over de plusser, der ryger ind på kontoen.

Skulle der være problemer, er der forsikringer, en lejekontrakt og andet juridisk, du kan læne dig op ad. Tjek hellere op på din bankkonto til den første og få et lille smil på læben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here