Dette indlæg er sponsoreret

Koi er en speciel type karpe, som du kan kende på dens farver, mønstre og skæl. Nogle af de mest almindelige farver, som Koifisk kan have, er klassiske fiskefarver som sort og hvid, men Koi kan også være røde, gule, orange, blå m.m.

Selvom farvekombinationerne som Koifisk kan have, er tæt på uendelige, så kan man via en Koifisks farver normalt identificere ophavet og hvilken kategori, den enkelte fisk tilhører.

Den mest interessante kategori af Koi hedder Gosanke og er en blanding af Kohaku, Taisho, Sanshoku og Showa Sanshoku varianterne.

Forskellen på Koi og guldfisk

Selvom Koifisk og guldfisk har lighedstegn, så er det to forskellige typer af fisk. Guldfisk blev for mere end 1.000 år siden fremavlet af den Prussiske karpe i Kina. Imens Koifisk kan blive over en meter lange og i øvrigt kan vokse med et par centimetre hver måned, så har guldfisk en væsentlig mindre størrelse. Helt generelt er guldfisk mindre og lettere end Koi. Guldfisk kan have flere forskellige former, med variationer i finner og hale. Koi-variationer har næsten alle sammen den samme kropstype, men findes derimod i flere farver og mønstre end guldfisk.

Er du i tvivl om, hvor vidt fisken er en Koi eller en guldfisk, kan du kigge på munden, hvor en Koi har to hager i hver sin mundvig. Hagerne har en guldfisk ikke.

Du kan parre en guldfisk med en Koi og få unger til din havedam. Da de er to forskellige former for karper, vil afkommet dog være sterilt og du kan således ikke fortsætte avlingen på ungerne.

Interesseret i Koi og karper?

I Danmark findes der en lang række entusiaster og havefolk, der ynder at have fisk i deres havedam. Er du en af dem, er du altid velkommen til at kontakte Super Koi i Roskilde, der kan assistere med råd og vejledning til, hvordan du får en havedam, som du ynder at beskæftige dig med, og som kan gøre naboerne misundelige.

Super Koi er et stort havedamscenter, der har alt til havedammen. Her finder du foruden et bredt og varieret udvalg af Koifisk og andre karper, også plejemidler til havedammen, Koi fiskefoder, filtreringssystemer og meget, meget andet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here