Dette indlæg er sponsoreret

Fødselsdagsgaver, barselsgaver, jubilæumsgaver, julegaver, bryllupsgaver – listen af gaver vil ingen ende tage. Er du så heldig at have mennesker i dit liv som du elsker højt, vil du garanteret også gerne glæde dem med en gave på livets særlige mærkedage. Det kan dog hurtigt løbe op og har du et budget, kan det nogle gange være svært at finde plads til gaver, når de fleste penge går til husholdning og andre udgifter.

Et budget behøver dog ikke sætte en stopper for gavegiveri, ligesom gaverne heller ikke bliver dårligere, bare fordi du er på et budget.

Find billigere alternativer

Pris og kvalitet kan nogle gange hænge sammen, men det er ikke altid tilfældet. Nogle gange ender man også med at betale overpris for et produkt, udelukkende grundet dets mærke. Hvis du skal købe en gave på budget, skal du forsøge at undgå mærkevare og brands med meget hype. Ja, det er nemt at blive fristet af tidens tendenser, men hvad der hurtigt er blevet moderne bliver også hurtigt umoderne igen.

Når du køber f.eks. barselsgaver på budget skal du beslutte dig for at gå en stor bue uden om de alt for dyre mærker. Gaven er alligevel til en nyfødt, som bliver lige så glad for en gave til 120 kr. som en gave til 959 kr.

Hvis du er på gavejagt på nettet, skal du også altid huske at sammenligne priser på tværs af hjemmesider. Nogle hjemmesider har tendens til at sælge produkter dyrere. Hvis du finder en god og etisk forhandler, kan der være penge at spare.

Køb gaver i en genbrug

En anden mulighed er at købe gaver i genbrug. Foruden at være godt for pengepungen, er det også godt for miljøet. I en genbrugsbutik kan du også finde nogle lidt anderledes barselsgaver, fødselsdagsgaver, julegaver osv.

Hvis det specifikt er barselsgaver du er på udkig efter, kan du med fordel finde en genbrugsbutik der specialiserer sig i legetøj og børnetøj. Hvor vidt du skal gå i en reel genbrugsbutik eller i en vintagebutik afhænger af dit gavebudget. At køber gaver i en vintagebutik vil ofte være dyrere end at købe gaver i en normal genbrugsbutik.

Du kan også lave gaverne selv

Hvis du er en kreativ sjæl, er det et oplagt valg at give hjemmelavede gaver. Kan du f.eks. strikke eller hækle, kan du give et hav af forskellige gaver.

En barselsgave og gaver til børn er relativt lette at lave selv. Man kan dog også sagtens give en hjemmelavet fødselsdagsgave eller julegave, kun fantasien sætter grænser. Er fantasien dog lidt knap, kan du overveje en af følgende muligheder:

  • En hjemmestrikket strikketrøje til den nybagte mor.
  • En strikket vest til det nyfødte barn.
  • En hæklet hue.
  • Et par hæklede vanter.
  • Et hæklet tøjdyr, f.eks. en blæksprutte eller en hval.
  • En sangkasse med en masse sangkort og forskellige hæklede figurer, der passer til sangene.
  • Et hjemmelavet telt, som barnet kan bruge når det bliver lidt ældre.
  • Et sæt hjemmesyet sengetøj.
  • En uro lavet af muslingeskaller fundet på stranden.
  • En balaclava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here