Dette indlæg er sponsoreret

Er du på arbejdsmarkedet, er det en god idé at være medlem af en a-kasse. A-kasser er en form for forsikringsselskab for medlemmerne. Skulle man miste sit job, så står a-kassen klar til at hjælpe, og den sikrer, at man har en indtægt.

A-kasser hjælper også medlemmerne med at finde jobs og at forbedre vilkår eller kontrakter.

Alle kan få brug for en a-kasse

Du kan aldrig være helt sikker i dit job. Selvom du er fastansat i en stærk virksomhed, og alle er glade, kan der ske noget. Der kan fx opstå en global økonomisk krise, som rammer din virksomhed hårdt.

Der kan være mange årsager til, at du pludselig står uden job. Hvis du ikke har noget job, har du heller ingen indtægt – medmindre du er medlem af en a-kasse. Men hvilken slags a-kasse skal du så vælge? Der er jo mange at vælge imellem (Se mere her).

Faglig eller fri?

Der er mange a-kasser og dermed mange valgmuligheder. Ingen af dem er helt ens, men de er forskellige på forskellige områder.

For nogle betyder prisen meget, og så kan man vælge ud fra den faktor. Du skal bare huske, at du også får noget forskelligt for prisen. Du kan altså godt få meget mere ud af at betale lidt mere. Der er nemlig også forskel på, hvad man får ud af at være medlem af en a-kasse. Det er også et punkt, der er værd at tage med i overvejelserne.

Et af de store områder, du kan vælge efter, er om det er en faglig eller en fri a-kasse. Om den kun optager medlemmer, der er i et bestemt fag, eller om alle kan blive medlem.

De faglige fordele

Der er visse fordele ved at være medlem af en af de faglige a-kasser. Det kræver, at du er beskæftiget inden for en af de faggrupper, som de optager. Er du det, får du til gengæld en specialiseret a-kasse, der kender din branche.

De faglige a-kasser har mere specifik viden om en eller nogle få brancher. De er nemlig koncentrerede om dem. Det betyder, at de bedre kan hjælpe med branchespecifikke problemer. De kan også have lettere ved at hjælpe dig i job igen, når du er blevet ledig.

De frie fordele

I de frie a-kasser er det nemmere at blive medlem. De optager nemlig alle brancher. Her skal du altså ikke tænke på, om du overhovedet må være med. Alle er velkomne.

De frie a-kasser har en mere bred viden om arbejdsmarkedet og de problemer, der kan opstå. De kan ikke have specielt meget viden om en bestemt branche, da de er nødt til at vide lidt om alle brancher. De har altså en bredere, men mindre specifik viden og adgang.

Dit valg

Du har frit valg mellem alle de a-kasser, du passer ind i. Du må også gerne skifte. Du kan altså vælge en a-kasse og senere skifte til en anden, hvis du ikke er tilfreds. Tag derfor bare et valg ud fra en eller to faktorer, og få dig nogle erfaringer med, hvad der fungerer for dig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here