Dette indlæg er sponsoreret

Du er den bedste udgave af dig selv, når du har fået en ordentlig søvn. Men rigtig mange har svært ved at sove. Nogle vågner flere gange om natten, andre kan bare ikke falde i søvn, og nogle har bare dårlig søvnkvalitet i det hele taget. Hvis det er noget du kan genkende, så kan du finde gode råd her i denne artikel, som også giver dig gode råd til, hvordan du får sovet bedre.

Måske skal du have en bedre seng

Du bør starte med at sikre dig, at du har en ordentlig seng. Brug god tid på at finde den rigtige seng. Skal den være hård eller blød? Kan du nøjes med en enkeltseng, eller er I et par, der skal have en dobbeltseng og kan I i så fald deles, eller bør I sætte to enkeltsenge sammen? Når du har fundet svar på alt dette, er du klar til at købe den rigtige seng. Du kan med fordel gå på nettet og finde forskellige salgssider for senge og lede efter tilbud her.

Undgå det skadelige lys

Der er mange, der bruger deres telefon eller computer lige op til at de går i seng, men det kan være utrolig skadeligt for din søvn. Det er nemlig bevist at lyset fra elektronik holder dig vågen fordi det overbeviser hjernen om at det stadig er dag. Derfor skal du finde et alternativ til telefoner, fjernsyn og computere et par timer inden du går i seng. Du kan fx læse en bog eller høre en podcast.

En app der hjælper til bedre søvn

Der findes en række forskellige apps, der kan hjælpe dig med at få en bedre søvn. Disse apps er udviklet til at følge din søvn hele natten igennem og vække dig på det rigtige tidspunkt. Når appen følger din søvn, enten ved at lytte til din vejrtrækning, eller ved at spore dine bevægelser, kan den desuden fortælle dig, hvor godt du har sovet. På den måde kan du vide, hvorfor du måske føler dig træt eller ugidelig en dag. Disse apps kan desuden huske dig på at gå i seng på et ordentligt tidspunkt, ligesom der er tilbud på disse apps om meditationsøvelser eller afslappende musik, der kan hjælpe dig til nemmere at falde i søvn.

Lysterapi og en behagelig morgenvækning

Vi går en mørk vintertid i møde, og det kan være meget svært at stå op, før solen overhovedet har vist sit ansigt. Det samme gælder, hvis du godt kan lide at sove med mørklægningsgardiner. Det kan, ligesom lys fra telefoner og andet IT, være med til at forhindre din krop i at kunne følge sin naturlige døgnrytme. Der findes en række tilbud på lamper med indbygget vækkeur. Disse kan sættes til at lyse og langsomt skrue op for lysstyrken, så du stille og rolig vågner af det, ligesom hvis det havde været en almindelig solopgang. Det giver din krop en naturlig måde at vågne på så du er frisk, når du bliver vækket og derfor ikke kommer til at sove for længe, så du ikke er træt, når du skal i seng igen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here